Ik heb altijd al geweten dat jij de zaken anders zou aanpakken.

De woorden van mijn vader zo’n tien jaar geleden, toen ik aankondigde dat ik voor onbepaalde duur naar Ierland zou verhuizen.

Er zit een keiharde drang in mij om mijn ding te doen. Dat waar ik van hou, gepassioneerd door ben, van overloop met enthousiasme. Er ontstaat tegelijkertijd een misselijkmakend buikgevoel in mij dat al mijn energie opslokt als ik dat ding negeer en toch doe wat van me verwacht wordt… Dat ding… in mijn geval is KUNST. Dat gaat van kunst maken, tentoonstellingen organiseren, visuele concepten bedenken voor theater en festivals tot kunst in al zijn vormen verorberen in mijn vrije tijd.

Maar tussen doen en ervan kunnen leven is er toch een groot verschil. En precies op dat punt kwam ik vast te zitten. Want kunstenaars, ah ja, die werken toch voor niks? Voor ‘exposure’, in de hoop ooit opgepikt te worden? Dat geloofde ik zelf lang, tot ik besefte dat ik met ‘exposure’ geen boterhammen kon kopen.

De komende 7 weken, publiceer ik elke week een blogpost over hoe ik langzaam maar zeker aan mijn pad timmerde als kunstenaar en creatief ondernemer. Benieuwd? See you next week!